Nieuws | KFC

Persberichten van KFC
Blijf op de hoogte van het laatste KFC nieuws!


PRESS


KFC introduceert nieuwe vegetarische producten

'Veggie Tenders' in alle Nederlandse KFC-restaurants

KFC Nederland introduceert een nieuw vegetarisch assortiment: de Original Recipe Veggie Tenders - verkrijgbaar op een burger, in een bucket, als snack, in een boxmeal en als Twister. De knapperige Veggie Tenders zijn gemaakt van het plantaardige eiwit mycoproteïne. Na een succesvolle pilot - bij zes verschillende KFC restaurants - is deze vleesvervanger vanaf 31 mei blijvend in alle KFC-restaurants in Nederland verkrijgbaar.

Kfc Drachten 1

De Original Recipe Veggie Tenders zijn gemaakt van mycoproteïne: een natuurlijke bron van hoge kwaliteit eiwitten, veel vezels en vrij van cholesterol. De Veggie Tenders zijn gepaneerd met de kenmerkende 11 Herbs & Spices van KFC. Op de Veggie Twister en Veggie Burger zit - naast frisse ijsbergsla en tomaat - ook een romige, vegan mayonaise.

Future proof
KFC is voortdurend bezig om het menu future proof te maken. Hans Miete, CEO van KFC Nederland: "Met de introductie van de Original Recipe Veggie Tenders willen we een duurzame optie aanbieden en ons menu toegankelijk maken voor een bredere doelgroep. We zijn heel erg trots op dit blijvende assortiment in ons menu - het is vegetarisch en tegelijkertijd echt KFC, qua smaak en textuur."

Klik hier voor beeldmateriaal en kijk voor meer informatie op link.

Over KFC Nederland
KFC Nederland heeft 83 restaurants. In 2022 nam Collins Foods, de grootste franchisepartner van de fastfoodketen in Nederland, de activiteiten van KFC Nederland over. Iedere dag wordt de kip door de KFC-koks vers bereid. Nog steeds naar het originele recept uit 1939 van oprichter Colonel Harland Sanders. Naast de focus op het product en het verder uitbreiden van het aantal restaurants, is er in de bedrijfsvoering veel aandacht voor de ontwikkeling van alle medewerkers.

KFC opent restaurant in Drachten

KFC heeft een nieuw restaurant geopend aan de Omloop - naast de Noorderhogeweg - in Drachten. Het restaurant heeft een drive-thru en een terras. Het is de eerste KFC-vestiging in Drachten en de tweede in de provincie Friesland. KFC-liefhebbers uit de omgeving van Drachten kunnen vanaf nu hun favoriete producten, zoals een bucket of een burger, bestellen.

Kfc Drachten 1

Groei
KFC Drachten is het veertiende restaurant van de Benelux Food Group, franchisepartner van KFC sinds 2019. Mark van't Loo, General Manager van de Benelux Food Group: "We zijn heel blij dat we ons veertiende restaurant van de Benelux Food Group kunnen openen in het mooie Drachten. Ik ben ontzettend benieuwd hoe ons KFC-restaurant onthaald zal worden door de inwoners." De Benelux Food Group wil deze groei doorzetten. "Wij blijven sterk op onze expansie inzetten en zullen meer restaurants openen in zowel Nederland als België." Aldus Van 't Loo.

Kfc Drachten 2

Restaurant
Het restaurant en terras van KFC Drachten zijn van maandag tot en met zondag open van 11:00 tot 00:00 uur. De drive-thru is van zondag tot en met woensdag geopend van 11:00 tot 00:00 uur en van donderdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 01:00 uur.

Beeldmateriaal is te downloaden via deze link.

Over KFC Nederland
Er zijn 83 KFC-restaurants in Nederland. Iedere dag wordt de kip door de KFC-koks vers bereid. Nog steeds naar het originele recept uit 1939 van oprichter Colonel Harland Sanders. Naast de focus op het product en het verder uitbreiden van het aantal restaurants, is er in de bedrijfsvoering veel aandacht voor de ontwikkeling van alle medewerkers.

Over Benelux Food Group
Benelux Food Group, sinds 2019 franchisepartner van KFC, zal de komende jaren het merk KFC mee verder uitbouwen in Vlaanderen, Brussel en Nederland. Het familiebedrijf, met hoofdkantoor in het Kempense Turnhout (België) baat momenteel 14 KFC-restaurants uit in België en Nederland.

KFC opent nieuw restaurant in Harnaschpolder

05 april, 2021

Stimulans voor lokale werkgelegenheid

Op maandag 5 april heeft KFC een nieuw restaurant met KFC Drive geopend in de wijk Harnaschpolder in Den Hoorn. Vanaf nu kunnen gasten hun favoriete KFC-producten zoals een bucket of een burger afhalen in het restaurant of via de KFC Drive. Er zijn 35 mensen uit Den Hoorn en omgeving aangenomen bij de nieuwe vestiging - een stevige impuls voor de lokale werkgelegenheid.

Kfc Harnaschpolder 1

Restaurant General Manager Niroshini Ramachantran: "Ik heb heel veel zin om samen met het nieuwe team, onze gasten een fantastische ervaring te geven. Het restaurant is prachtig geworden. Om iedereen goed voor te bereiden, is het team in de afgelopen maand bij vier verschillende vestigingen getraind. We hebben enorm uitgekeken naar deze dag waarop we officieel opengaan en écht aan de slag kunnen!" Het is niet de eerste keer dat Ramachantran een KFC-vestiging runt. Eerder opende zij al vestiging Rijswijk A13 - waarna zij een aantal jaar leidinggaf aan KFC Damrak in Amsterdam, de grootste vestiging in Nederland.

Kansen en doorgroeien
Hans Miete, CEO bij Collins Foods Limited "We zijn als franchisepartner van KFC trots dat we deze vestiging kunnen openen en dat we kunnen blijven uitbreiden. In het afgelopen jaar openden we al nieuwe vestigingen in Gorinchem en Oosterhout. Met de komst van KFC Harnaschpolder runnen we nu 29 restaurants in Nederland. Wat bijzonder is aan deze nieuwste vestiging, is dat het hele managementteam intern is doorgegroeid. Wij vinden het belangrijk dat mensen kansen krijgen en carrière kunnen maken binnen onze organisatie. We hopen dan ook dat er tussen de 35 team members die we hebben aangenomen talent zit dat wil doorgroeien!"

KFC Drive
Nu er door de coronamaatregelen niet in het restaurant plaatsgenomen kan worden, zal KFC haar gasten met name via de KFC Drive bedienen. Op die manier kunnen fans van de fastfoodketen hun favoriete producten contactloos, snel en veilig ophalen. Het restaurant met buitenterras is klaar voor het moment dat de horeca weer open mag en gasten binnen ontvangen kunnen worden.

Het restaurant (voor take-away) en de KFC Drive van KFC Harnaschpolder zijn van maandag tot en met donderdag en zondag geopend van 11:00 tot 24:00 uur en op vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 02:00 uur - tenzij de avondklok nog geldt.

Kip bitterballen van KFC vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn

16 maart, 2021

Eerste introductie van KFC onder 1 ster Beter Leven keurmerk nu ook te koop in supermarkt.

Amsterdam, 16 maart 2021 - Vanaf vandaag zijn de oer-Hollandse kip bitterballen van KFC in het diepvriesvak van Albert Heijn te vinden. Hiermee brengt KFC voor het eerst een product uit de restaurants naar de Nederlandse supermarkt. Bij de lancering is er in de winkels en online keuze uit twee varianten: de Crunchy Kip Bitterballen en de Spicy Kip Zinger Bitterballen. De kip bitterballen van KFC dragen het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Vorig jaar stonden de Spicy Kip Zinger bitterballen al op de menukaart bij alle KFC restaurants in Nederland. Aan de oer-Hollandse borrelhap werd de herkenbare KFC-twist gegeven door deze op smaak te brengen met de welbekende Spicy Kip Zinger en Original Recipe kruiden. Fijnproevers die hun favoriete snack niet willen missen, kunnen hun hart ophalen. Want dankzij deze introductie zijn de kip bitterballen nu gemakkelijk thuis te bereiden in de oven of airfryer. Ze komen in - hoe kan het ook anders - buckets van 10 stuks.

Kfc Bitterballen Persbericht

Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe: “KFC wil mensen samenbrengen, een bucket eet je immers niet alleen. Bitterballen is een typische snack die mensen samen eten en past daarom perfect hierbij. Met de lancering van onze kip bitterballen bieden we mensen nu ook de mogelijkheid om thuis samen te genieten van de typische KFC smaken uit een bucket.”

Beter Leven
De kip bitterballen zijn de eerste introductie van KFC onder het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. KFC maakte al eerder stappen op het gebied van dierenwelzijn door als eerste fast food keten de Better Chicken Commitment te tekenen voor de Noordwest-Europese markt, waar Nederland deel van uitmaakt.

Marijke de Jong, programmamanager Beter Leven keurmerk bij de Dierenbescherming, zegt: “Het is goed om te zien dat een groot merk als KFC stappen zet op het gebied van een diervriendelijker aanbod van haar producten. Kippen die worden gehouden volgens de normen van het Beter Leven keurmerk met één ster hebben meer ruimte, groeien langzamer en kunnen overdekt naar buiten. We hopen dat met de introductie van deze speciale sterren bitterbal de weg wordt ingeslagen naar een verdere verbreding van het assortiment diervriendelijker geproduceerde snacks.”

De kip bitterballen zijn vanaf vandaag exclusief te koop bij Albert Heijn-winkels en AH.nl voor een adviesprijs van €3,79 (10 stuks). De KFC kip bitterballen zijn daarnaast vanaf 6 april ook in de restaurants weer terug op het bezorgmenu.

KFC opent nieuw restaurant aan de A13 bij Pijnacker/Ruyven

22 december, 2020

Eerste vestiging bij een EG Retail-tankstation in Nederland

Dinsdag 22 december opent KFC een nieuw restaurant met Drive-Thru aan de A13 bij tankstation Esso Ruyven in Pijnacker. Het is het eerste KFC-restaurant in Nederland dat zich bevindt in het shopgebouw van een tankstation van franchisepartner EG Retail. Met circa 35 nieuwe arbeidsplaatsen draagt KFC bij aan de lokale werkgelegenheid. Vanaf nu kunnen gasten hun favoriete KFC-producten zoals een bucket of een burger afhalen in het restaurant of via de Drive-Thru. Vanwege de coronamaatregelen kunnen gasten momenteel niet in het restaurant eten.

Kfc Pr Opening Pijacker

Trots
"Wij zijn bijzonder trots om ons zesde KFC-restaurant in Nederland te mogen openen. Het is een primeur voor EG Retail, want het is de eerste KFC-vestiging op het terrein van een van onze tankstations. De fijne samenwerking met KFC heeft tot een mooi resultaat geleid", aldus Arjen van Santen, Commercial Manager bij EG Retail.

Drive-Thru
Nu er door de coronamaatregelen niet in het restaurant gegeten kan worden, focust KFC zich eerst op take-away en de Drive-Thru. Op die manier kunnen fans van de fastfoodketen hun favoriete producten contactloos en veilig ophalen. De ingang van het KFC-restaurant is te vinden onder de luifel van de tankshop en de Drive-Thru bevindt zich rondom het gebouw. Het restaurant met buitenterras is klaar voor het moment dat de horeca weer open mag en gasten binnen ontvangen kunnen worden.

Het restaurant (voor take-away) en de Drive-Thru van KFC A13 Ruyven zijn dagelijks geopend van 11:00 tot 23:00 uur.

KFC opent nieuw restaurant in Oosterhout

30 november, 2020

Veertig nieuwe banen zorgen voor stimulans lokale werkgelegenheid

Maandag 30 november opent KFC een nieuw restaurant met Drive-Thru aan de Beneluxweg in Oosterhout - langs de A27, afslag 17 'Oosterhout-Zuid', tegenover de McDonald's. Met circa veertig nieuwe arbeidsplaatsen draagt KFC bij aan de lokale werkgelegenheid. Vanaf nu kunnen bezoekers hun favoriete KFC-producten zoals een bucket of een burger afhalen in het restaurant of via de Drive-Thru. Vanwege de coronamaatregelen kunnen gasten momenteel niet in het restaurant eten. Binnenkort is het ook mogelijk de producten van KFC Oosterhout te laten bezorgen.

Kfc Oosterhout

Trots
"We zijn erg trots dat we in deze uitdagende tijd zo'n mooi restaurant kunnen openen met banen voor veertig Oosterhouters", zegt general manager van KFC Oosterhout, Jimmy Stoopen. De werknemers zijn goed voorbereid op een gefaseerde opening. Nu door de coronamaatregelen het restaurant dicht is, focust KFC zich eerst op de Drive-Thru. Op die manier kunnen fans van de fastfoodketen hun favoriete producten contactloos en veilig ophalen. Het restaurant is klaar voor het moment dat de horeca weer open mag en gasten binnen ontvangen kunnen worden.

Intieme opening
Robin van der Helm, wethouder van de Gemeente Oosterhout, was maandag bij de opening aanwezig. Volgens de geldende richtlijnen wordt de komst van KFC naar de gemeente kleinschalig gevierd. Familie en vrienden van de werknemers konden afgelopen weekend al een bezoek brengen aan de Drive-Thru.

De Drive-Thru en het restaurant van KFC Oosterhout zijn dagelijks geopend van 11.00 tot 01.00 uur.

KFC opent nieuw restaurant in Hoorn

18 augustus, 2020

KFC opent op dinsdag 18 augustus een nieuwe vestiging in de gemeente Hoorn (Zwaag). Deze vestiging heeft een restaurant met 127 zitplaatsen, een buitenterras met plek voor 88 gasten en een Drive. De opening is niet alleen goed nieuws voor KFC-liefhebbers uit de regio, ook de lokale werkgelegenheid krijgt een impuls: 45 mensen gaan aan de slag bij KFC Hoorn.

Kfc Hoorn

"We zijn zeer blij met het restaurant in Hoorn. Het is fantastisch om met een nieuw, enthousiast team gasten te mogen verwelkomen", zegt Harmen Vanneuville van franchisenemer EG Retail (EG Group). "Fijn om ook de lokale werkgelegenheid op deze manier te kunnen stimuleren: we creëren 45 nieuwe arbeidsplaatsen in de regio. KFC Hoorn is, na Goes en Amersfoort, de derde KFC-vestiging van EG Retail in Nederland en we breiden deze succesvolle samenwerking graag verder uit."

Benjamin Lauritz, General Manager KFC Northern Europe, is heel enthousiast over de opening in Hoorn. "Erg fijn dat we nu ook mensen in Hoorn en omgeving goed en snel kunnen bedienen. Het restaurant ziet er fantastisch uit - ik ben erg trots op onze samenwerking met EG. Deze toevoeging in Noord-Holland past bovendien perfect binnen onze groeistrategie."

Drive
Gasten van KFC Hoorn kunnen op verschillende manieren genieten van typische KFC-producten. Bediening verloopt contactloos en met inachtneming van de coronamaatregelen.

Momenteel is de Drive van KFC Hoorn dagelijks geopend van 11:00 tot 23:00 uur. Over een paar weken gaan ook het restaurant en terras open. KFC Hoorn is te vinden op bedrijventerrein Zevenhuis - bij Multi Traffic Point Hoorn.

Eerste voortgangsrapport na ondertekenen Better Chicken Commitment door KFC gepubliceerd

22 juli, 2020

KFC neemt het verbeteren van het welzijn van kippen in de hele keten serieus: één jaar na de ondertekening van de Better Chicken Commitment verschijnt vandaag het eerste jaarlijkse voortgangsrapport.

22 juli 2020: Vorig jaar heeft KFC zich als eerste quick service restaurantketen aangemeld voor het Better Chicken Commitment, om het welzijn van de kippen binnen de gehele KFC toeleveringsketen te verbeteren. KFC werkt met verse kip in hun keuken. Daarom zijn onder andere de herkomst en kwaliteit erg belangrijk. En een hoge kwaliteit start met gezonde dieren.

Met dit eerste voortgangsrapport wil KFC zo transparant mogelijk zijn en een overzicht geven van haar toeleveringsketen. Ook laat KFC eerlijk zien welke stappen ze neemt om het welzijn van de kippen te verbeteren.

Naast het inzichtelijk en meetbaar maken van de keten, is één van de belangrijkste lessen uit het rapport dat KFC het niet alleen kan. Er is nog veel werk aan de winkel. Naast KFC en haar toeleveringsketen zijn ook andere voedingsmiddelenbedrijven nodig om vooruitgang te boeken op het gebied van dierenwelzijn.

Bij de publicatie van het rapport zei Ben Lauritz, directeur van KFC Northern Europe: "We zijn trots op deze stap. En blij dat we kunnen laten zien dat we het niet laten zitten bij het ondertekenen van de Better Chicken Commitment alleen. Dit eerste voortgangsrapport helpt ons en onze toeleveranciers om daadwerkelijk voortgang te boeken en het welzijn van kippen te verbeteren. Het geeft een duidelijk signaal af aan iedereen - onze leveranciers, onze teams en onze stakeholders - over wat wij verstaan onder het verbeteren van dierenwelzijn. Meten is weten, dus de cijfers in dit verslag vormen een solide maatstaf voor onze toekomstige vooruitgang. Zo kunnen we blijven werken aan onze missie: de lekkerste kip serveren, ter plekke vers bereid in onze restaurants, afkomstig van kippen die een goed leven hebben gehad.”

Dirk-Jan Verdonk, algemeen directeur World Animal Protection Nederland: “KFC Noord Europa bewijst met deze jaarmonitoring hoe serieus ze dierenwelzijn nemen. We zijn blij met de transparantie die het bedrijf biedt en die het de komende jaren mogelijk maakt om de verbeteringen te volgen door de implementatie van de Better Chicken Commitment. Andere bedrijven kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Ook de wijze waarop KFC Noordwest-Europa samenwerkt met maatschappelijke organisaties verdient lof en zal gaandeweg resulteren in een beter leven voor tientallen miljoenen dieren per jaar”.

Meer weten? Lees hier alles over het Better Chicken Commitment.

Om het volledige rapport te lezen en meer te weten te komen over het huidige welzijnsbeleid van KFC, klik HIER.

Kfc Europa Tekent**

Naar aanleiding van de nieuwste ontwikkelingen en het verlengen van de maatregelen omtrent corona, zijn wij tot het besluit gekomen de vegetarische kipburger niet meer te serveren. De handelingen die nodig zijn bij het bereiden van deze burger worden uitgevoerd op een manier waarbij het houden van anderhalve meter afstand niet gemakkelijk haalbaar is. Omwille van de gezondheid van de medewerkers is er daarom voor gekozen om de vegetarische kipburger tot uit het assortiment te halen.

Vandaag opent het eerste vegetarische KFC restaurant ter wereld

09 maart, 2020

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees serveert KFC restaurant Binnenwegplein in Rotterdam alleen maar vegetarische gerechten

Kfc Vega 1

9 maart 2020, Rotterdam - KFC restaurant Binnenwegplein in Rotterdam kleurt groen tijdens de Nationale Week Zonder Vlees als eerste vegetarische KFC restaurant ter wereld. Hier zal een uitgebreid en uniek vegetarisch menu geserveerd worden, bestaande uit een Chickenless Burger, Chickenless Bucket, Chickenless Fingerfood, Chickenless Ricebowl, Chickenless Wrap en Chickenless Boxmeals. Tevens is vanaf vandaag de nieuwe Chickenless Chicken Burger in alle KFC-restaurants van Nederland verkrijgbaar. Dit is de eerste vegetarische optie op het vaste menu. Hiermee speelt KFC in op de grote vraag naar vegetarische alternatieven, heel Nederland kan nu de smaak van KFC ervaren, ook flexitariërs en vegetariërs.

Kfc Vega 2

Trix van der Vleuten (CMO KFC Northern Europe) en Mohammed Darabyou (restaurantmanager KFC Akerpoort) bieden de eerste vegetarische KFC bucket bij KFC Binnenwegplein in Rotterdam aan aan Quentin Correia, beter bekend als YouTuber Qucee.

WERELDWIJDE PRIMEUR: KFC gaat tijdens Nationale Week Zonder Vlees volledig vegetarisch

26 februari, 2020

Restaurant in Rotterdam serveert hele week geen kip, enkel Chickenless Chicken

26 februari 2020, Amsterdam - Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introductie van de Chickenless Chicken Burger en de eerste test van Chickenless Crispy Tenders in Nederland.

Kfc Beeld Vega

KFC nu óók voor vegetariërs
“KFC is er voor iedereen, van truckers tot miljonairs. Zo luidt de uitspraak van oprichter Colonel Harland Sanders. Daarom ben ik heel trots dat KFC nu een KFC-waardige vegetarische optie kan toevoegen aan het menu. We hebben de tijd genomen om écht een goed product neer te zetten en lanceren dit op grootse wijze zoals KFC betaamt” vertelt Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe. Op 9 maart wordt de Chickenless Chicken Burger, de eerste vegetarische KFC-burger, in heel Nederland toegevoegd aan het KFC menu. De burger is volgens het originele KFC recept gepaneerd met 11 kruiden en specerijen en gefrituurd voor het kenmerkende krokante laagje. Dit maakt de KFC Chickenless Chicken Burger net zo smaakvol als de KFC Original Burger. Het hoofdingrediënt van de burger is Mycoproteïne, een unieke, duurzame en voedzame bron van eiwitten geproduceerd door vegetarische voedingsproducent Quorn.

Chickenless Crispy Tenders Test
KFC Binnenwegplein in Rotterdam, dat van 9 t/m 15 maart het eerste en enige volledig vegetarische KFC restaurant ter wereld zal zijn, is tevens de testlocatie voor de eerste Chickenless Crispy Tenders in Nederland. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees zal deze vegetarische versie van de tender in diverse gerechten geserveerd worden, waardoor gasten als eerste kennis kunnen maken met de mogelijke toekomstige toevoeging aan het vegetarische portfolio van KFC. Bij een succesvolle evaluatie van deze test, overweegt KFC ook een landelijke uitrol van de Chickenless Crispy Tenders.

Bezoek de enige vegetarische KFC ter wereld
De enige vegetarische KFC ter wereld bezoeken? Dat kan alleen van 9 t/m 15 maart, van 10:00-23:00 uur, aan het Binnenwegplein 68 te Rotterdam. Laat je verrassen door het uitgebreide vegetarische menu, dat bestaat uit Chickenless Fingerfood, Chickenless Burger & Chickenless Ricebowl, Wrap, Chickenless Boxmeals en Chickenless Bucket.

Our website is designed to work in portrait mode.
Kindly rotate your device.