FAQ

Heb jij een veel voorkomende vraag over KFC? Voor de meest voorkomende vragen en antwoorden zit je goed! Je antwoord niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via gastenservice.

De nieuwe kipleveranciers van KFC zijn niet halal-gecertificeerd en de Nederlandse KFC restaurants verkopen sinds 1 januari 2013 geen kip meer van halal-gecertificeerde leveranciers.

Kijk op onze facebookpagina of in de App voor al onze laatste acties.

KFC is onderdeel van YUM! Brands, Inc., een beursgenoteerd restaurantconcern, waar ook de merken Pizza Hut en Taco Bell bij horen. Ons concern YUM! Brands Inc. is met meer dan 40.000 restaurants in meer dan 100 landen de grootste restaurantgroep ter wereld. Hier vind je de website van YUM.

Wij proberen altijd onze gasten de beste service te bieden, maar het kan natuurlijk dat je een opmerking of vraag hebt, of dat je ons wil voorzien van feedback. Dit waarderen wij! Ga naar gastenservice.

Wij werken samen met onze partners Uber Eats, Thuisbezorgd en Deliveroo. Genieten van KFC kan dus gewoon vanaf de bank! Daarnaast zijn de producten van KFC verkrijgbaar in onze restaurants en via de Drive.

De dichtstbijzijnde KFC vind je hier.

In de komende jaren wil KFC het aantal Nederlandse vestigingen flink uitbreiden, ook in jouw buurt! Maar soms duurt het even voordat we een geschikte locatie hebben gevonden. Hier vind je meer informatie over de ontwikkelingen bij KFC.

Onze kipgerechten worden bereid volgens het geheime en traditionele recept van onze oprichter Colonel Sanders. Helaas kunnen we het recept niet openbaar maken. Maar we kunnen wel de zeven gouden stappen delen om een variant van onze Finger Lickin’ Good kip te maken. Klik hier!

Wij kopen ons kippenvlees uitsluitend bij gecertificeerde leveranciers die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van KFC. KFC neemt dierenwelzijn zeer serieus en we bereiden enkel kip die heeft geleefd volgens de normen voor dierenwelzijn van de Europese Unie. In 2019 tekenden we het Better Chicken Commitment - een verdrag tussen bedrijven in de voedselproductie om het welzijn van kippen te verbeteren. Klik hier om ons eerste jaarlijkse voortgangsrapport te lezen.

Ja - de verse kip wordt in het restaurant gemarineerd, gepaneerd en gefrituurd. Onze kip behouden wij in de natuurlijke vleesstructuur en wordt dus niet verder verwerkt.

Kippenvlees bevat veel vitamines, sporenelementen en mineralen. Meer informatie over voedingswaarde en allergenen vind je hier.

DE VEGETARISCHE BURGER

Naar aanleiding van de nieuwste ontwikkelingen en het verlengen van de maatregelen omtrent corona, zijn wij tot het besluit gekomen de vegetarische kipburger niet meer te serveren. De handelingen die nodig zijn bij het bereiden van deze burger worden uitgevoerd op een manier waarbij het houden van anderhalve meter afstand niet gemakkelijk haalbaar is. Omwille van de gezondheid van de medewerkers is er daarom voor gekozen om de vegetarische kipburger uit het assortiment te halen.

KFC vindt het belangrijk om ook vegetarische alternatieven te serveren, alleen is het bereiden van de vegetarische kipburger niet gemakkelijk haalbaar binnen de richtlijnen van de anderhalve-meter-maatschappij. Nu de maatregelen verlengd zijn, hebben we besloten om deze burger uit het assortiment te halen. Medewerkers kunnen de burger binnen deze regels niet bereiden met de snelheid die gasten van ons gewend zijn.

Onze verse kip wordt bereid door de koks achter in de keuken. De vegetarische kipburger heeft een eigen frituur nodig die niet in aanraking komt met de kip-producten. Dit vraagt om een eigen routing in de keuken – en dat is momenteel lastig uitvoerbaar met de lage bezetting die voortkomt uit de richtlijnen van de anderhalve-meter-maatschappij.

We zijn Kentucky Fried Chicken en we willen ook de vegetarische kipburger op zo’n manier aanbieden dat het de specifieke KFC-smaak heeft. Naast de specifieke kruiden hoort daar ook het frituren van de producten bij. Een andere bereidingswijze zou de kracht uit het product halen.

Naast de vegetarische kipburger hebben we ook een gereduceerd menu geïntroduceerd om zo volgens de richtlijnen van de anderhalve-meter-maatschappij te kunnen werken. We halen bijvoorbeeld de Kentucky Classic BBQ Burger en de Crunchy Burgers van het menu en serveren we tijdelijk geen salades. Op die manier kunnen onze medewerkers gemakkelijker werken en worden onze gasten sneller bediend.

In de UK is de vegetarische kipburger om dezelfde reden uit het restaurant gehaald. Andere landen hadden de vegetarische kipburger nog niet vast in het assortiment opgenomen.

Ons productinnovatieteam is aan het kijken hoe we zo snel mogelijk eenzelfde soort vegetarisch product kunnen introduceren die op een gemakkelijkere manier te bereiden is binnen de regels van de anderhalve-meter-maatschappij.

Our website is designed to work in portrait mode.
Kindly rotate your device.